Prajitura cu dulceata - de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Oct 2013 | 20920 vizualizari

 

Simpla, rapida, delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar
  • 2 cani apa
  • 4 cani de faina
  • 1 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 1 borcan dulceata de cirese amare ( puteti pune orice dulceata va place )
  • esenta de rom
  • zahar pudra pentru pudrat.
  • coaja de lamaie
  • 100 g fulgi ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceata - de post:

Se pune apa si zaharul intr-un bol se amesteca putin cu telul, se adauga uleiul, aromele, faina si praful de copt si se omogenizeaza compozitia ( totulse face cu telul, nu este nevoie de mixer ). Se imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale. Intr-una din ele se va pune dulceata de cirese, iar in cealalta fulgii de ciocolata neagra. Turnam cateva linguri din compozitia alba, apoi din cea cu dulceata si tot asa pana se termina ambele compozitii. Se da la cuptorul preincalzit cca. 40 de minute la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Dupa ce sa copt se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci